MMI Header

Money Meets Ideas in volle vaart vooruit!

Normaal gesproken sluit Money Meets Ideas (MMI) het jaar af met een eindejaarsbijeenkomst op een bijzondere locatie. Corona-jaar 2020 sloten we af op een vertrouwde locatie: de opnamestudio waar de meeste ondernemers dit jaar pitchten. We blikken terug op een bijzonder én succesvol jaar, waarin veel ondernemers financiering vonden via dit platform. En daar zijn we trots op; Money Meets Ideas maakte dit jaar écht verschil! Geniet mee van de terugblik op dit jaar. 

In februari begonnen we het jaar zoals we gewend waren. Deze keer in de Brainportregio en samen met gastkringen Midden-Nederland en Flevoland. Veelbelovende bijeenkomsten stonden al op de planning… en toen stond de wereld op zijn kop. Voor ons een streep door de planning, maar voor veel ondernemers vooral een bron van grote onzekerheid. Opschalen en financiering ophalen daarvoor waren opeens niet meer zo vanzelfsprekend.

Stilzitten was geen optie. We onderzochten de investeringsbereidheid van informal investors en die bleek groot, ondanks dat de onzekerheid zich ook daar deed voelen. Rabobank en KplusV pakten de handschoen op en gingen volledig digitaal met Money Meets Ideas.

Dat ging haast vlekkeloos. In zo’n tien dagen organiseerden we op initiatief van Mirjam Giesbers van Rabobank de eerste online bijeenkomst met onze partner Bazelmans. Wel wisten we de beleving van fysieke evenementen online te evenaren. Al snel volgden bijeenkomsten in samenwerking met Twente/Achterhoek, Haaglanden in samenwerking met Yes!Delft, en Limburg.

Nog steeds draait Money Meets Ideas op volle toeren. Uiteindelijk hebben tientallen ondernemers gepitcht, verwelkomden we vele investeerders bij de online bijeenkomsten en zijn er ook heel wat deals afgerond, met nog verschillende in de pijplijn. Ook onze online community groeit gestaag. Een duidelijk signaal dat de belangrijkstelling voor deze community groot is.

2021

Samen met Rabobank en informal investors keken we dit jaar ook naar de toekomst. In het bijzonder tijdens een MMI Lab sessie, in november. In het komend jaar zetten we in op het faciliteren van het samenwerken van investeerders – co-financieren – en zetten we in op kennisdeling. Ook verbeteren we de mogelijkheden voor ondernemers en investeerders om elkaar digitaal te vinden. Daarvoor bouwen we het online Money Meets Ideas platform verder uit.

Zelf pitchen of investeren via Money Meets Ideas? Laat van je horen.

Meer weten?
Deel