Terug

MKB digitale werkplaatsen - 3 tips voor een succesvolle aanvraag

26 augustus 2020

Drie tips voor een succesvolle aanvraag

In augustus 2020 ontvingen vijf publiek-private samenwerkingen tussen onderwijs en bedrijfsleven subsidie vanuit de regeling Mkb digitale werkplaatsen. We zijn trots dat de twee projecten die wij hebben begeleid zijn geëindigd op eerste en de tweede plaats in de beoordeling. Ook zijn we enthousiast lid van het kernteam van de digitale werkplaats Amsterdam.


Samen 900.000 euro subsidie opgehaald

Een digitale werkplaats koppelt onderwijs en (mkb) – bedrijven aan elkaar. Studenten helpen de deelnemende bedrijven met digitaliseringsvraagstukken. De subsidie MKB Digitale werkplaatsen investeert in de ontwikkeling van deze werkplaatsen. Voor de twee aanvragen die KplusV begeleidde, is samen 900.000 euro subsidie opgehaald.

Wat wij doen

Publiek-private samenwerkingen naar een succesvolle businesscase en aanvraag begeleiden, daar zijn wij goed in. We ondersteunen bij het ontwikkelen en uitwerken van plannen en het opzetten van de samenwerking met bedrijven en andere partners. Een mooi voorbeeld hiervan is de digitale werkplaats regio Zwolle.

Digitale werkplaats regio Zwolle

Doel van de digitale werkplaats? Mkb-bedrijven in de (e-)commerce, logistiek en de maakindustrie helpen met digitaliseringsvraagstukken. Bijvoorbeeld op het gebied van online sales en marketing, data-science of automatisering. Hogeschool Windesheim Zwolle, Deltion College (Topcentrum E-commerce), Landstede MBO werkten samen met provincie Overijssel, Kennispoort Regio Zwolle, Oost NL, Rabobank en Regio Zwolle. De digitale werkplaats bereikt in totaal 1.000 bedrijven en 750 studenten. En stimuleert praktijkleren, verhoogt de arbeidsproductiviteit van het Mkb en realiseert samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen. De bij de werkplaats betrokken lectoraten monitoren en analyseren de resultaten van de werkplaats.

Drie tips voor de subsidie aanvraag MKB Digitale werkplaatsen

We delen graag onze tips met je. Download ze hier. En kunnen we je helpen bij het opzetten of uitvoeren van een digitale werkplaats? Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar hoe we dit aanpakken? Neem contact op met Marlies Hiemstra.   Marlies gaat met plezier met je in gesprek!

Drie tips voor een succesvolle aanvraag
Meer weten?
Deel