Terug

ConnectBike haalt geld op voor ambitieuze groeistrategie

28 september 2021

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) en Sustainable Future Holding (SFH) investeren samen Euro 3,5 miljoen in ConnectBike.

ConnectBike versterkt hiermee haar serviceorganisatie in de Benelux, Zwitserland en betreedt de Engelse markt.


ConnectBike is sinds 2019 actief met onder andere als doel de elektrische bezorgfiets met passende service en financiering in Europa op de markt te brengen. Hiermee speelt Connectbike in op de sterk groeiende vraag van bezorgdiensten naar duurzaam vervoer. Connectbike heeft samen met Giant een speciale elektrische bezorgfiets ontwikkeld die voldoet aan de zware gebruikseisen die deze markt stelt. Klanten van ConnectBike zijn onder andere Just Eat Takeaway, Domino’s Pizza, de Beren, Getir, Taco Mundo en Burgerme.

ConnectBike is actief in de Benelux, Zwitserland en Verenigd Koninkrijk. Met de investering vanuit PDENH en SFH is de organisatie in staat 1.250 elektrische bezorgfietsen via een eigen leasemaatschappij in de Benelux, Zwitserland en Verenigd Koninkrijk op de markt te brengen.

“De propositie van ConnectBike past goed bij onze duurzame investeringsdoelstellingen. De elektrische bezorgfiets zal steeds meer de fossiele tegenhanger zoals scooters en auto's gaan vervangen, ook in de ons omringende landen” aldus Joost de Waard, Investment Manager bij PDENH.

Hans Bosman van Sustainable Future Holding zegt hierover: “We zijn blij dat we deze stap kunnen zetten, want we willen graag een steentje bijdrage aan een beter klimaat via E-bikes. We zijn ervan overtuigd dat ConnectBike uitstekend gepositioneerd is om een belangrijke speler in de Europese E-bike markt te worden.”

Deel