Terug

Jong bedrijf in de energietransitie vindt moeilijk financiering

25 maart 2022

Toegang tot kapitaal voor innovatieve ondernemers in het energiedomein blijft een enorme uitdaging, zoals ook vandaag in het Het Financieele Dagblad is te lezen. En dat terwijl deze innovaties écht nodig zijn om de energietransitie te versnellen.


Gisteren lanceerden Topsector Energie en KplusV tijdens de Energy Investor Day de Energy Investor Community. De Energy Investor Community is een netwerk voor early-stage investeerders die geïnteresseerd zijn om te investeren in energie innovaties. In deze community krijgen investeerders toegang tot gekwalificeerde dealflow, matchmakingevents, kennissessies en worden ze online met elkaar in contact gebracht. Tijdens de Energy Investor Day presenteerden gisteren zes start-ups en scale-ups hun financieringsproposities voor een pre-seed, seed of kleine serie A financieringsronde.

De Investor Days vinden vier keer per jaar plaats voor investeerders in de community. De community is opgericht voor Business angels, ROM’s, Venture Capitalists en Family offices. Tot nu toe hebben diverse business angels, FORWARD.one, Glass Frog Ventures, Enfuro Ventures, Fair Capital Partners, PVS Investments, Oost NL, PDENH, Silentric, Koolen Industries, Kairos Innovation, ENERGIIQ en EnergieTransitieFonds Rotterdam de letter of support getekend. Andere investeerders worden nadrukkelijk uitgenodigd om ook aan te sluiten als men hiermee de energietransitie wil helpen versnellen.

Deel