MF05256

Rijkswaterstaat selecteert Movares, KplusV en Alba Concepts voor de transitie naar een circulaire GWW sector

Het consortium VacWerk bestaande uit de advies- en ingenieursbureaus Movares, KplusV en Alba Concepts zijn door Rijkswaterstaat geselecteerd als vaste partners om de komende jaren adviesdiensten te leveren voor kennisontwikkeling en implementatie van circulaire economie in de grond-, weg- en waterbouw. Zowel voor strategie, programma-advies en kennisdeling, als voor data en paspoorten van de beheerde objecten. Hiermee dragen de drie bureaus bij aan de belangrijke stap naar klimaatneutrale en circulaire infrastructuur.

Nederland wil in 2050 circulair zijn. Rijkswaterstaat (RWS) wil als tussenstap in 2030 al circulair en klimaatneutraal werken. Om van circulair werken het nieuwe normaal te maken, heeft Rijkswaterstaat veel circulaire kennis te ontwikkelen, te delen en te implementeren, op veel verschillende onderdelen binnen de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de transitie naar een circulaire GWW sector.

Circulair en klimaatneutraal in 2030
Het consortium van Movares, KplusV en Alba Concepts helpt Rijkswaterstaat de komende jaren met heldere, haalbare adviezen en implementatie, zodat we gezamenlijk de schouders zetten onder deze enorme opgave. Zo behalen we de doelstellingen van Rijkswaterstaat om in 2030 circulair te werken en klimaatneutraal te zijn. RWS neemt hiermee de koploperpositie in en is een voorbeeld voor anderen in de transitie naar de circulaire economie.

Tom Schoo, tender- en projectmanager bij Movares: "Het is mooi om te zien dat we door het bundelen van onze unieke krachten in staat zijn om RWS op alle aspecten van circulariteit te kunnen adviseren."

"Met dit contract kunnen wij ons partnerschap met Rijkswaterstaat verder uitbouwen. Om samen aan de slag te gaan en mee te bouwen aan een circulair Nederland in 2050. Daar zetten we ons graag voor in!"

Karlijn Bakker | adviseur duurzame organisaties en partner bij KplusV

Jan Jaap Blüm, senior adviseur circulaire economie en duurzaamheid bij Alba Concepts: "Het is heel goed dat door middel van dit contract meer inzichten voor het versnellen van de circulaire economie in de bouw en GWW worden uitgewisseld."

Kennisontwikkeling en implementatie van circulaire economie
Het raamcontract heeft een looptijd van twee jaar, met de mogelijkheid tot verlenging met nog eens drie jaar. Het raamcontract betreft het perceel 'strategie, programma-advies, en kennisdeling’ en 'data en paspoorten' van de Europese aanbesteding 'Kennisontwikkeling en -implementatie Circulaire Economie in de Grond-, Weg- en Waterbouw'. 

Karlijn 1 Vierkant Nieuw
Karlijn Bakker

Adviseur en partner

Deel