Header Hoge Resolutie

Samen meer impact: E&E advies en KplusV bundelen de krachten

Adviesbureaus E&E advies uit Groningen en KplusV, met kantoren in Arnhem, Amsterdam en Rotterdam, bundelen de krachten en gaan samen verder onder de naam KplusV. Het nieuwe KplusV biedt door deze integratie complete dienstverlening in het ontwikkelen van werkende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

E&E advies is al meer dan tien jaar actief op de thema’s duurzame energie en vitale economie. Met een gedreven groep van tien adviseurs heeft E&E advies haar naam gevestigd in het noorden van Nederland. E&E advies werkt veel voor overheden en draagt onder andere via programmamanagement, beleidsontwikkeling en evaluatie bij aan versterking van de regionale economie en versnelling van de energietransitie. Een voorbeeld hiervan is de structurele monitoring en evaluatie van het Nationaal Programma Groningen, dat tot doel heeft de brede welvaart voor alle inwoners in Groningen te versterken.

Bas Doets, managing partner en oprichter van E&E advies: “We zijn trots op wat we sinds 2012 met E&E advies hebben neergezet. De samenwerking met KplusV geeft ons de mogelijkheid om onze dienstverlening zowel geografisch als inhoudelijk verder en duurzaam uit te bouwen. We kijken er naar uit om samen aan de slag te gaan en onze kennis op het gebied van economie en energietransitie te vertalen naar werkende oplossingen.”

De integratie van E&E advies en KplusV markeert de start van het jaar waarin KplusV 40 jaar bestaat. Opgericht in 1984 als organisatieadviesbureau, heeft KplusV zich in de afgelopen 40 jaar ontwikkeld tot een professioneel kennisbedrijf dat volkomen thuis is in de thema’s duurzame, inclusieve en innovatieve economie. KplusV is expert in het aanjagen en versnellen van maatschappelijke transities en werkt hiertoe onder andere aan de verbinding tussen overheden en ondernemers en de versterking van de regionale economie. KplusV is marktleider in het begeleiden van start-ups & scale-ups en in het bouwen van Publiek-Private Samenwerkingen.

“KplusV en E&E advies delen de ambitie om transities te versnellen door ze van werkende oplossingen te voorzien. Door nu samen te gaan, versterken en verdiepen we onze kennis, waardoor we meer impact voor onze klanten hebben en nog beter de gids in transities kunnen zijn”, aldus algemeen directeur Hendrik van der Meulen.

Eerdere samenwerkingssuccessen zijn de projectleiding en uitvoering van ondernemersprogramma ‘Ik Ben Drents Ondernemer’ in opdracht van Provincie Drenthe en de raamovereenkomst Economische Analyses met de Provincie Brabant waarin E&E advies en KplusV zich inzetten voor visie- en strategievorming en evaluaties rond regionale economie en ecosysteemversterking. Het essay “Hidden Champions”, waarin Bas Doets en Hendrik van der Meulen samen met Rob Schouten (NieuwBeeld) een pleidooi houden om ‘verborgen kampioenen’ beter te betrekken bij de ontwikkeling van de regio, is een mooi voorbeeld van de vertaling van de gezamenlijke visie van E&E advies en KplusV naar concrete handelingsperspectieven.

Als gevolg van de integratie van E&E advies en KplusV versterken Maaike Swart en Bas Doets per direct de partnergroep van KplusV.

Hendrik 1 Vierkant
Hendrik van der Meulen

Adviseur, algemeen directeur en partner

Deel