IMG 20231019 WA0000

VNO-NCW Midden en KplusV verlengen partnerschap

VNO-NCW Midden en KplusV blijven de komende drie jaar de krachten bundelen om vanuit ondernemerschap en innovatie bij te dragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. In 2021 startte de succesvolle samenwerking, waarin beide partijen ondernemers helpen bij uitdagingen op het terrein van inclusieve, innovatieve en duurzame economie en hier andere partijen aan verbinden zodat sterke samenwerkingen ontstaan die bijdragen aan brede welvaart.

De afgelopen jaren hebben VNO-NCW Midden en KplusV met diverse programma’s, zoals Circulaire Fabrieken, Duurzame Bedrijven Terreinen, Digitalisering in het MKB en Leven Lang Ontwikkelen, laten zien dat zij samen het verschil kunnen maken. Binnen Circulaire Fabrieken zijn voor telkens 10 bedrijven 12 CE inspiratie events georganiseerd, hebben we voor 18 bedrijven samen met Saxion een Circular Challenge georganiseerd en profiteerden 24 bedrijven van een kennisvoucher om een CE vraagstuk aan te pakken. Last but not least hebben 10 bedrijven een financiering verkregen van €75-200k. Het programma Digitalisering in het MKB bood 500 bedrijven een zelfscan, waarna zij stappen konden nemen richting digitalisering.

“Innovatieve projecten versnellen de noodzakelijke transities en bieden ondernemers structurele oplossingen voor vraagstukken rondom arbeidsmarkt, energie en circulair. Ons partnerschap met KplusV in deze projecten is van groot belang omdat de expertise van KplusV succesvolle projecten mogelijk maakt. Een dergelijke vruchtbare samenwerking zetten we dus graag voort.”

Karel Heijink, directeur van VNO-NCW Midden.

"De regio is de plek waar vraagstukken en oplossingen samenkomen. Juist in maatschappelijke opgaven kunnen ondernemers het verschil maken. Ze bieden hoognodige oplossingen en innovaties voor maatschappelijke opgaven in de regio. Wij geloven dat privaat-publieke samenwerking hierin een belangrijke volgende stap is. Op een ondernemende manier.  Daarom zijn we trots dat we onze bestaande samenwerking met VNO-NCW Midden verlengen."

Hendrik van der Meulen, directeur van KplusV.

Het partnerschap slaat de komende jaren een brug tussen ondernemers en de ontwikkeling van transities en richt zich de komende jaren op Arbeidsmarkt en Onderwijs, Energie en Circulair, Infra en Ruimte en Innovatie en Ondernemerschap.

Hendrik 1 Vierkant
Hendrik van der Meulen

Adviseur, algemeen directeur en partner

Deel