Terug
Adviseur

Mijn doel is om impact te maken door duurzame gedragsverandering te realiseren, waarbij waarde voor mensen, ondernemingen én onze planeet hand in hand gaan. In complexe transitievraagstukken plaats ik de behoeften en het gedrag van mensen centraal.


“Thinking is to humans as swimming is to cats; they can do it but they'd prefer not to” – Daniel Kahneman

De mens is veel irrationeler, emotioneler en meer gestuurd door haar omgeving dan we zelf kunnen bevatten. Dit heeft grote implicaties voor de oplossingen van prangende transities in de energievoorziening, circulariteit, mobiliteit, zorg en digitalisering. Of het nou gaat om medewerkers in organisaties, burgers van overheden, klanten van bedrijven, of gewoon thuis op de bank; duurzame gedragsverandering vindt alleen plaats wanneer we het gedrag en behoeftes van de betrokken mensen centraal zetten.

Bo Merkus 1 Vierkant Transparant
Expertise

Ik heb een brede ervaring in projectleiding en het ontwikkelen van (digitale) innovatie, communicatie- en veranderstrategieën. In creatieve workshops met stakeholders of co-creatie met de eindgebruikers komen we op iteratieve wijze tot impactvolle strategieën voor gedragsverandering. Daarin maak ik gebruik van inzichten en methoden uit gedragspsychologie, design thinking, innovatiemanagement en Customer Experience management.

Eerdere ervaringen

Uitvoering van gedrags-, organisatieverandering en innovatie projecten voor publieke en private partijen:

  • Communicatiestrategie voor het activeren van Europeanen voor de verkiezingen van 2024.
  • Activatie- en beïnvloedingsstrategie ten behoeve van een gedragen mobiliteitsplan van een gemeente
  • Gedragen organisatieverandering om op een nieuwe manier meer verpleegkundigen op te leiden
  • Propositie- en innovatieroadmap ontwikkeling voor verschillende klantgroepen van een mobiliteitsaanbieder
Deel