Terug
Adviseur

Als econoom vind ik het belangrijk om niet voor slechts één partij de opbrengsten te maximaliseren, maar juist voor alle betrokken partijen. Om de brede welvaart zo hoog mogelijk te krijgen is gedegen onderzoek nodig. Ik neem niet snel genoegen met "iets is zoals het is". Daarom houd ik ervan om bijvoorbeeld een ecosysteem of maatschappelijke ontwikkelingen kritisch te onderzoeken. Met de vergaarde kennis maak ik impact en help ik anderen om hetzelfde te doen.


"Zonder duurzaamheid en innovatie kan de economie niet meer groeien."

De Nederlandse economie begint meer en meer tegen zijn grenzen aan te lopen: grondstoffen worden schaarser en personeelstekorten zijn er in vrijwel iedere sector. Meer arbeid of grondstoffen gebruiken is uitdagend. We moeten daarom de economie op de schop gooien. Dit kan door nog meer in te zetten op duurzaamheid en innovatie. Duurzamere productie zorgt voor minder verbruik van (fossiele) grondstoffen en innovatie maakt ons fysiek en menselijk kapitaal productiever. Om als maatschappij en economie te blijven groeien zijn duurzaamheid en innovatie onmisbaar.

Jan Julian 1 Vierkant
Expertise

Nieuwsgierigheid en constant de "waarom-vraag" stellen typeren mij. Met mijn kwantitatieve en kwalitatieve achtergrond ben ik zowel cijfermatig als theoretisch onderlegd. Ik baseer mijn bevindingen op harde feiten en cijfers om zo 'fact-based' te adviseren. Als onderzoeker-adviseur houdt ik mij met name bezig met beleidsevaluaties en het analyseren van markten en ontwikkelingen.

Deel