Terug
Adviseur

Ik ben een enthousiaste, daadkrachtige en resultaatgerichte adviseur. Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond neem ik analytische vaardigheden mee om snel tot de kern van vraagstukken te komen en goed onderbouwd advies op te stellen

Vanuit een brede interesse richt ik mij op verschillende maatschappelijke vraagstukken: van economische structuurversterking tot aan de energietransitie. Hiermee draag ik mijn steentje bij aan een duurzame toekomst.


"Eén grafiek zegt meer dan duizend woorden"

Door middel van gegevensgestuurde analyses kunnen overheden beleidsmaatregelen ontwikkelen die gebaseerd zijn op feitelijke informatie en bewijs, waardoor de kans op succes wordt vergroot. Bovendien stellen data overheden in staat om de impact van beleidsmaatregelen te evalueren en indien nodig aanpassingen door te voeren. In een politiek speelveld hecht ik er in mijn adviestrajecten veel waarde aan dat de objectiviteit en bekende feiten niet uit het oog raken.

MARNIX~1
Expertise

Als adviseur-onderzoeker ben ik zowel inzetbaar op economische als energetische vraagstukken. Vanuit een achtergrond in data-analyse houd ik mij het liefste bezig met datagedreven onderzoek om input te leveren voor beleid, beleid op te stellen of beleid te evalueren.

Enkele van mijn opdrachten:

  • Economische analyses (foto’s) voor verschillende overheden (o.a. Hardenberg, Smallingerland, Groningen, Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Ommen, Drenthe en Dutch Techzone).
  • CO2-monitor (Groningen en Tynaarlo)
  • Beleidsadviseur voor Warmte Transitiecentrum Groningen, provincie Groningen
Deel