Schoenen Mode Banner 1024X400

Duurzame toekomst Schuurman Schoenen

Resultaat: bewustzijn duurzaamheid medewerkers gecreëerd, haalbare doelstellingen geformuleerd en bijgestuurd op resultaten

Opdrachtgever: Arjan Schuurman | Schuurman Schoenen

Onze rol: begeleiden verduurzamingstraject met het OK-model

Als klein familiebedrijf ontstond Schuurman Schoenen in een woonhuis, in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Tegenwoordig telt het bedrijf zo’n 40 vestigingen en is de blik ferm op de toekomst gericht. Jaarlijks gaan er zo’n 1,1 miljoen paar schoenen over de toonbank; maar blijft dat ook zo als het bedrijf niet verduurzaamt? Deze vraag stelde eigenaar Arjan Schuurman zichzelf enkele jaren geleden. Daarom is Schuurman Schoenen op zoek gegaan naar hulp bij strategische verduurzaming en kwam hij uit bij KplusV.  

Schuurman Schoenen verduurzaamt

Dankzij de ondersteuning van KplusV, is niet alleen Arjan Schuurman doordrongen van het feit dat er gewerkt moet worden aan een duurzame toekomst, maar heel het bedrijf. Dat lukte dankzij een duidelijke structuur die zorgt dat doelstellingen op zowel duurzaam als financieel vlak helder en behapbaar zijn. Daarmee is Arjan nu in control over de groei en verduurzaming van Schuurman Schoenen en is hij met zijn MT in staat effectief bij te sturen op alle resultaten.

“Het is mijn grote uitdaging om het bedrijf weer door te geven aan een volgende generatie.”

Arjan Schuurman | Algemeen Directeur

Uitdaging

Al vroeg zag Arjan Schuurman dat het duurzaamheidsvraagstuk ook bij consumenten gaat landen. Daar wilde hij met Schuurman Schoenen klaar voor zijn, want verduurzaming kost tijd. Duurzaamheid maakt steeds meer deel uit van de afweging van de consument of hij wel of niet bij Schuurman Schoenen koopt. Het team was nog onvoldoende bezig met verduurzaming en het thema kreeg te weinig voeten aan de grond.

Zo hebben we Schuurman Schoenen verduurzaamd

Aan de hand van het OK-model werkt Schuurman Schoenen aan strategische verduurzaming.

Download OK-model

Dwayne 1 Vierkant
Dwayne van der Klugt

Adviseur en partner

Deel