VC De Poort 005 1 (1)

Verloskundig centrum gaat voor digitalisering

Ondernemers die digitaliseren zijn toekomstbestendiger dan hun collega's die niet digitaliseren. Toch kan het best lastig zijn om de juiste digitaliseringsstap te zetten en daar komen wij om de hoek kijken. Zo kon verloskundige praktijk De Poort met onze hulp een flinke digitaliseringsstap zetten.

Online omzet
VC de Poort
Digitaliserings-strategie

Al zo’n veertien jaar is De Poort het echocentrum van de Verloskundigen uit Leiden en omstreken. Met vier echokamers zelfs een van de grootste van Nederland. Zwangere vrouwen uit Leiden en omstreken laten hier hun 13 en 20 weken echo maken. Ook kunnen vrouwen er terecht voor pret-echo’s, zoals de echo’s op eigen verzoek ook wel worden genoemd. In totaal worden er zo’n 10.000 echo’s per jaar gemaakt.

Tijdens de 13 en 20 weken echo’s wordt gekeken of in aanleg alle organen goed zijn gevormd. Alle zwangere vrouwen mogen die laten maken, en veel vrouwen doen dit ook. Rentes: “Het tijdvak waarin dit gebeurt luister nauw. En er moet ook een bepaalde periode tussen de twee echo’s inzitten. Best een puzzel dus.” Tot nu toe werd een groot deel van die puzzel uitgevoerd door administratief medewerksters. “Dat bestond uit veel overtik werk, wat bovendien nogal foutgevoelig is. Dat gaan we nu anders oplossen.”

Dankzij onze ondersteuning richt De Poort nu een en digitaal plannings- en afsprakensysteem in. Al het werk dat dus gedigitaliseerd kan worden en niet door zorgverleners uitgevoerd hoeft te worden vindt Rentes mooi meegenomen. Zo staat een digitale vakantieplanning ook nog op het verlanglijstje van Rentes. “Dat kan efficiënter dan nu gebeurt.” Daarnaast is er in de zorg een groot drie jaar durend digitaliseringsprogramma gaande vanuit het ministerie van VWS. “Doel daarvan is dat iedereen eigenaar is van zijn eigen patiëntendossier en dat er een veilige uitwisseling van medische gegevens plaats heeft tussen de verschillende zorgverleners.”

Deze ondernemer is door KplusV ondersteund via Laat Digitalisering voor je Werken uit de Leidse regio, waar KplusV de projectleidersrol vervult.

"Al het werk dat gedigitaliseerd kan worden en niet door medewerkers uitgevoerd hoeft te worden is mooi meegenomen."

Linda Rentes | Ondernemer | VC de Poort

Dwayne 1 Vierkant
Dwayne van der Klugt

Adviseur en partner

Deel