Terug
20 februari 2018

Download hier de roadmap van de G40

Sociaal ondernemerschap is sterk in ontwikkeling. Er zijn in Nederland veel sociaal ondernemers actief. Er is daarmee ook een enorme variatie binnen de sector. Van startup tot gevestigde ondernemingen. Van lokale initiatieven tot landelijke spelers. Bij veel gemeenten leven vragen over sociaal ondernemen bevorderen. Wat kan een gemeente doen?


In 2017 heeft KplusV voor het Stedennetwerk G32 een ‘roadmap sociaal ondernemerschap’ gemaakt met als doel sociaal ondernemen bevorderen voor gemeenten makkelijker te maken. Dit door middel van praktische tips en cases over het inspireren en ondersteunen van sociaal ondernemerschap. Inmiddels hebben veel gemeenten ambities om werk te maken van sociaal ondernemerschap. Voor het Stedennetwerk – inmiddels G40 – is dat aanleiding om een tweede druk te maken van deze roadmap. Met nieuwe voorbeelden en nieuwe inspiratie:

Download hier de roadmap sociaal ondernemerschap over sociaal ondernemen bevorderen. De cases en adviezen zijn ook te vinden in het kennisdossier ‘sociaal ondernemerschap’ van Stedennetwerk G40.

Sessies gemeenten over sociaal ondernemen bevorderen

In 2018 organiseert KplusV in samenwerking met het Stedennetwerk G40 en Platform31 een aantal sessies rond sociaal ondernemerschap. Thema’s die aan de orde komen zijn onder meer Social Impact Bonds en ‘naar een sociaal ondernemersvriendelijk Ecosysteem’.

Daarnaast organiseren we een aantal ‘versnellingssessies’ en bieden we gemeenten de mogelijkheid om een specifieke vraag gerelateerd aan sociaal ondernemerschap voor te leggen. In één middag nemen we een casus onder de loep. Zo maken we de volgende dag direct concrete stappen. Wij zorgen voor de werkvorm, de tafelgasten en de verslaglegging. We vragen je als gemeente een casus in te brengen en deze met ons voor te bereiden. De onderwerpen lopen uiteen. Denk aan: het opzetten van een Social Impact Bond, het matchen van de praktijk met het beleid SROI, het formuleren van een right to challenge of het creëren van intern draagvlak voor sociaal ondernemen of het verbinden van partijen in de gemeente. Wat speelt er in jouw gemeente? Laat het mij weten!

Tessa 1 Vierkant
Tessa Geertsema

Adviseur

Deel