Terug
Adviseur

De rode draad in mijn werkzaamheden is laten groeien van start-ups en innovatieve ondernemers. Ik doe dit vanuit verschillende rollen. Als investment manager voor PDENH verstrek ik risicodragende financiering aan duurzame ondernemingen die impact maken. Als adviseur sta ik ondernemers bij met het bepalen van hun strategie en het ophalen van financiering. En als operational manager bij Villagepump sta ik aan het roer van een impactvolle start-up, die met haar waterzuiveringsapparaten het leven van tienduizenden mensen in ontwikkelingslanden aanzienlijk verbetert.

Juist deze combinatie maakt mijn werk veelzijdig, afwisselend en interessant. En brengt mij alle kennis en ervaring voor dat ene doel: hoe help ik een innovatieve ondernemer groeien!


"Het bouwen aan start-ups is de rode draad in mijn werkzaamheden."

Al ruim 15 jaar hou ik mij bezig met het laten groeien van innovatieve ondernemers en start-ups. De focus ligt op het bepalen van de groeistrategie, assessment van het team en het aantrekken van financiering om groei mogelijk te maken. Ik sta hierbij als adviseur naast de ondernemer en als investment manager faciliteer ik de ondernemer met risicodragende financiering. Qua werkveld is hierbij de nadruk steeds meer komen te liggen op duurzaamheid en circulaire economie, twee belangrijke aanjagers van economische ontwikkeling.

Joost 1 Vierkant
Expertise

Expert in het laten groeien van start-ups. Veel kennis en ruime ervaring op het gebied van investment management en het beheren van participaties vanuit de rol als fondsmanager. Steun en toeverlaat van diverse jonge innovatieve ondernemingen en start-ups bij het bepalen van de groeistrategie en het aantrekken van financiering. Daarnaast inzetbaar als (tijdelijke) COO/CEO voor start-ups en innovatief MKB.  

Op dit moment actief als investment manager bij het impact fonds Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH). Adviseur van diverse startups op het gebied van circulaire economie en op het gebied van duurzaamheid. En operational manager van Villagepump – producent van waterzuiveringsapparaten voor ontwikkelingslanden -  waar ik verantwoordelijk ben voor ontwikkeling, productie en de backoffice

Deel