Terug
Adviseur

Het komen tot oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in transities als de energietransitie, dat is wat mij als resultaatgerichte adviseur drijft. Dit doe ik altijd vanuit een goede onderbouwing, rekening houdend met de verbanden binnen systemen. Daarbij wil ik altijd open staan voor nieuwe invalshoeken, waardoor inzichten nog verder ontwikkeld kan worden.


"Eerst begrijpen, dan doen"

In een grote maatschappelijke uitdaging, zoals de energietransitie, heb je te maken met veel verwevenheid van verschillende partijen, systemen en beleid. Om een transitie te versnellen met de juiste concrete acties, is het nodig om deze interacties te begrijpen. Zo komen we samen verder vooruit.

PETERP~2
Expertise

Als adviseur houd ik me bezig met de ontwikkeling van visie en beleid voor economische vraagstukken in de energietransitie. Vanuit een gedegen onderbouwing help ik overheden, organisaties en mensen een stap verder. Dit doe ik door mensen te inspireren en te verbinden.

Enkele van mijn projecten:

  • Programmamedewerker Energie Greenwise Campus Emmen. Ontwikkeling programmering, onderzoek agenda en het opstarten en beheren van meerdere publiek-private samenwerkingen rondom het thema energietransitie.
  • Opstellen afwegingskader waterstofprojecten gemeente Almere. Ontwikkeling van een afwegingskader waarmee waterstofinitiatieven in de gemeente beoordeeld kunnen worden en de vorm van ondersteuning die de gemeente geeft kan worden bepaald.
  • Onderzoek netcongestie bedrijventerreinen gemeente Smallingerland.
    Onderzoek naar netcongestie op 2 van de grootste bedrijventerreinen binnen de gemeente. Advisering naar gemeente, bedrijven en netbeheer over oplossingen om alsnog verduurzaming en uitbreiding mogelijk te kunnen maken.
Deel