Banners+Pretty+Plastic+2500X1500+(14)DEF

Duurzame revolutie in gevelbekleding door Pretty Plastic

We zijn trots op onze betrokkenheid bij baanbrekende bedrijven die een positieve impact hebben op het milieu en de industrie. Bijvoorbeeld onze samenwerking met Pretty Plastic, een innovatief bedrijf dat duurzame gevelbekleding maakt van gerecycled PVC. Dit is een moeilijk te recyclen kunststof, dat ruimschoots beschikbaar is als gevolg van afgedankte regenwaterafvoeren en leidingbuizen. Hiermee biedt Pretty Plastic een duurzaam en mooi alternatief voor traditionele gevelbekledingen, zodat ze positieve impact hebben op zowel de bouwsector als het milieu. We zijn tweemaal betrokken geweest bij de financiering van Pretty Plastic.

Circulaire stroom in de bouwsector

Het bedrijf heeft met succes een innovatieve technologie ontwikkeld om de moeilijk te recyclen kunststof om te zetten in prachtige, duurzame gevelbekleding, inmiddels leverbaar in diverse varianten. Het recyclen van een lastig te verwerken kunststoffen zoals PVC, is van cruciaal belang voor het verminderen van de milieu-impact en het bevorderen van duurzame bouwprojecten. Deze gevelbekleding wordt vervolgens gebruikt door architecten, bouwers en ontwikkelaars als duurzaam alternatief voor traditionele gevelmaterialen. Het bedrijf heeft hiermee een circulaire stroom in de bouwsector weten te realiseren.

Financiering en strategie

Dankzij onze ondersteuning heeft Pretty Plastic twee succesvolle financieringsrondes doorlopen, waardoor ze hun producten konden ontwikkelen en initiële projecten konden realiseren. Naast de financiering die we voor het bedrijf binnenhaalde, fungeerden we ook als strategische adviseurs.

"Met jullie kennis hebben we onze investeringsstrategie kunnen optimaliseren om gericht op zoek te gaan naar nieuwe investeerders. Met een succesvolle resultaat voor een stabiele verdere groei. Op naar de volgende ronde!”

Hajo Reinders, managing director en partner directeur van Pretty Plastic

Duurzaam bouwproduct mainstream maken

Om dit duurzame bouwproduct mainstream te maken, zijn verdere stappen nodig. We blijven een partner voor Pretty Plastic voor financiële begeleiding en strategisch advies om te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe producten, waardoor ze een breder en completer aanbod kunnen bieden aan de markt.

Dit project benadrukt de kracht van samenwerking tussen bedrijven en adviseurs om een positieve verandering teweeg te brengen in de industrie. We zijn enthousiast om samen stappen te maken naar een circulaire bouwsector.

Joost 1 Vierkant
Joost de Waard

Adviseur

Deel