[Thumbnail] Kplusv X Circular Plastics

Impactambities en groei realiseren voor Circular Plastics

Resultaat: Optimale groei en financiering voor Circular Plastics, zodat nieuwe product-markt combinaties kunnen worden ontwikkeld op basis van het hergebruik van kunststoffen.

Opdrachtgever: Circular Plastics

Onze rol: het ontwikkelen van een groeistrategie en business cases en het aantrekken van financiering

Een volledig circulaire economie in Nederland in 2050. Om dit te bereiken zullen we zuiniger en slimmer met grondstoffen om moeten gaan. Dit kan alleen met de bijdrage van de recyclingindustrie. Het hergebruik van kunststoffen is essentieel en kunststofrecycling heeft een lagere  CO2-voetafdruk in vergelijking met andere afvalbeheeropties, zoals verbranding of storten.

Het in Aalsmeer gevestigde Circular Plastics zet zich in voor 100% recycling en upcycling van materialen. Om deze ambities waar te maken, ontwikkelen ze duurzame, circulaire verpakkings- en transportoplossingen voor met name de sierteelt en de bouw.

Circular Plastics heeft ons gevraagd voor het ontwikkelen van een groeistrategie en het aantrekken van financiering voor het bedrijf. Daarnaast ondersteunen we met het onderbouwen van businesscases voor nieuwe product-markt combinaties, zoals transportpallets van gerecycled kunststof, retour-verzend verpakkingen voor het transporteren van bloemen en verpakkingsfolies.

Strategie en funding

We begeleiden Circular Plastic sinds twee jaar met het ontwikkelen van een groeistrategie en business cases, het maken van keuzes op basis van een stevige strategie, het ophalen van financiering en als sparringpartner en klankbord. Hierbij zorgen we voor duidelijkheid voor het MT, de aandeelhouders en potentiële financiers en investeerders. Het eigen team kan hierdoor met volle focus aan het bedrijf werken.  

Wat hebben we samen bereikt?

  • Het aantrekken van bancaire groeifinanciering;
  • Het aantrekken van aanvullende financiering vanuit de aandeelhouders;
  • Het opzetten van business cases voor nieuwe circulaire producten, met als doel deze gefinancierd te krijgen; het eerste nieuwe product wordt in april 2023 gelanceerd.

"Voor ons leken het stressvolle maanden te worden, maar mede door jullie ondersteuning en advies was het vooral een leerzame periode waar we met trots, bewondering en vooral ook respect op terugkijken."

Henk Kras | Directeur Circular Plastics

Joost 1 Vierkant
Joost de Waard

Adviseur

Deel