Istock 668218754

Professionaliseren van het financieel management voor Prepr

Prepr helpt klanten met een innovatief content management systeem (CMS) om de impact van hun content te maximaliseren. Met 's werelds eerste datagestuurde headless CMS, bieden ze een oplossing om webcontent te publiceren, optimaliseren en evalueren. Na het binnenhalen van nieuwe financiering, wilde Prepr het financieel management en de reporting naar een hoger niveau tillen. Hiervoor vroegen ze de ondersteuning van Els van de Werf, onze CFO voor een Dag.

Na het binnenhalen van nieuwe financiering komt er van alles op je af als ondernemer. Voor investeerders is het van belang dat je op maandbasis een samenvatting van de voortgang op de commerciële en financiële KPI's kan overleggen. Om dit op een efficiënte manier te doen, moet je de financiële administratie zodanig inrichten dat de juiste sturingsinformatie voor je eigen management eenvoudig beschikbaar is én de investeerders en financiers de gewenste informatie op tijd verkrijgen. Prepr had daarom behoefte aan een ervaren financieel professional om op strategisch niveau mee te sparren. De aandacht werd vrijwel geheel in beslag genomen door productontwikkeling, sales en operatie; het team had simpelweg de mogelijkheid bijna niet om de financiële kant verder te versterken.

CFO voor een Dag

Om dit op te lossen, werd er gezocht naar een sparringpartner met C-level financiële ervaring om het management team mee te versterken, om samen met het Finance team het financieel management naar een hoger niveau te tillen en om de vertaalslag vanuit de investeerder te kunnen maken. Zo kwamen ze uit bij Els, die al jaren de rol van CFO voor een Dag vervuld bij vele Nederlandse start-ups en scale-ups. Els is zelf ondernemer geweest en heeft ook aan de andere kant van de tafel gezeten als financier, investeerder en lid van de Raad van Advies.

Stuurinformatie voor het management

Els ging op parttime basis aan de slag, als volwaardig onderdeel van het directieteam. Ze bracht focus en structuur binnen de Finance afdeling van de groeiende organisatie. Daarnaast hield ze zich samen met het directieteam bezig met het inrichten van de KPI's en het opzetten van de reporting en de bijbehorende processen. Tevens heeft ze geholpen bij het selecteren van de financial controller en was ze sparringpartner voor de directieleden en de organisatie.

"Els heeft ons als CFO voor een Dag geholpen om een vliegende start te maken en het financieel management op een hoger niveau te krijgen."

Jouko Huismans | CEO bij Prepr

Eindresultaat

Prepr heeft een toekomstbestendig financieel management proces en een professionalisering van de reporting geïmplementeerd. Mede hierdoor hebben zij de transitie naar een eigen fulltime Controller  kunnen maken. Door het koppelen van business en cijfers, hebben zij nu inzicht en overzicht om de juiste strategische keuzes te kunnen maken om hun ambities te realiseren.

Meer informatie over Prepr
Meer weten?
Deel