Istock 1292136796 (2)

Ondernemersprogramma's: versnellers van regionale economische groei en innovatie

16 november 2023

Een doelgericht ondernemersprogramma is een essentieel instrument voor de publieke sector om maatschappelijke transities te versnellen, de leefbaarheid van regio's te verbeteren, en de economie te versterken. In lijn met de overheidsdoelstellingen voor het Mkb (Actieagenda Mkb-dienstverlening 2024 -2026), erkennen wij de cruciale rol van ondernemersprogramma's in het stimuleren van regionale economische groei en innovatie.

Wat is een ondernemersprogramma?

Een ondernemersprogramma focust op het begeleiden van Mkb-ondernemers, individueel en in groepen, middels een gestandaardiseerd maar flexibel ondersteuningsmodel. Dit model is afgestemd op de unieke behoeften van het Mkb en de strategische doelstellingen van de publieke sector voor economische ontwikkeling.

Deze programma's richten zich op publieke organisaties, pps'en  of samenwerkingsverbanden, die als centrale klanten fungeren. Ze faciliteren een specifiek aantal programma's per jaar, gericht op het versterken van Mkb-ondernemingen en het bevorderen van regionale economische groei.

Onze aanpak
1. Grondige ecosysteem-analyse:

Onze aanpak begint met een diepgaande analyse van het bestaande ecosysteem om te bepalen of een ondernemersprogramma de juiste interventie is, rekening houdend met huidige en toekomstige overheidsdoelstellingen en Mkb-behoeften.

2. Programma-ontwerp:

Wanneer een ondernemersprogramma de juist oplossing is, ontwerpen we een programma dat nauw aansluit op de regionale behoeften en de doelstellingen van de publieke sector, met speciale aandacht voor duurzaamheid, digitalisering en sociale inclusie.

3. Uitvoering en Ondersteuning:

Experts begeleiden ondernemers gestructureerd, met zowel klassikale sessies als persoonlijke begeleiding. We gebruiken data om de impact en effectiviteit van het programma continu te verbeteren.

Conclusie

Onze ondernemersprogramma’s bieden niet alleen lokale en regionale oplossingen, maar dragen ook bij aan een efficiënt en samenhangend stelsel van dienstverlening aan het Mkb. We nodigen ambtenaren van economische zaken uit tot een dialoog om op maat gemaakte oplossingen te verkennen die specifieke uitdagingen in uw regio aanpakken.

Dwayne 1 Vierkant
Dwayne van der Klugt

Adviseur en partner

Deel