Terug
Adviseur

Ik help graag bij de op- en uitbouw van innovatiesamenwerkingen. Door sterke consortia te bouwen met een gezamenlijke en gedragen innovatieagenda. En door een business case te ontwikkelen voor de samenwerking die toekomstbestendig is en mede wordt gedragen door de markt.


“Building business with impact”

Economische waarde creëren is in mijn ogen alleen relevant als er tegelijk ook maatschappelijke impact mee kan worden gemaakt. Voor mij zijn deze twee onderdelen onlosmakelijk met elkaar verbonden omdat je in mijn ogen alleen langdurig impact kunt maken als er tegelijk een sterke business case kan worden gemaakt. Dat is voor mij de belangrijkste drijfveer om samen met alle stakeholders sterke innovatiesamenwerkingen te bouwen en om ondernemers te begeleiden bij de duurzame (door)ontwikkeling van hun bedrijf.

Joep 1 Vierkant
Expertise

Innovatiesamenwerkingen, programma’s, clusters en ecosystemen bouwen we vaak in opdracht. En we initiëren ze ook regelmatig zelf. Omdat we bijvoorbeeld zien wat der markt nog nodig heeft of kansen die benut kunnen worden. Zo zagen wij bijvoorbeeld al in 2008 dat het medisch technologische innovaties een lange weg te gaan hadden om bij de patiënt en behandelaar terecht te komen. We initieerden toen MedtechPartners. Sinds 2008 hebben we met de 65 partners van MedtechPartners meer dan 250 baanbrekende medisch-technologische innovaties voor preventie, care en cure ondersteund.

Ik focus op de sectoren  Life Sciences & Health, Sustainability, Tech en Media.

Mijn expertise ligt op de gebieden: ontwikkeling van sterke en gedragen publiek-private samenwerkingen, strategie en waarde creatie, positionering/herpositionering vraagstukken, strategische partnerships & co-creatie, het bouwen en coachen van teams en algemeen management. Opgebouwd als ondernemer en door managementfuncties te bekleden. Daarnaast ben ik al jaren zeer betrokken bij het begeleiden van startups en scale-ups; direct en als expertpartner van programma’s als MedtechPartners, DigitalHealthPartners, PontesNL, PIM NH, Start-Up Network Amsterdam en Ready2Scale en als oud-oprichter van incubator en investeringsfonds IncPlus.

Deel