Terug
Adviseur

Als bedrijfskundige ben ik een generalist. Ik ben op mijn best als een vraagstuk meer dan 1 aspect van het ondernemen raakt. Al ruim 10 jaar zijn mijn leukste werkdagen die waarop ik kennis kan maken met een ondernemer. Zo snel mogelijk proberen de kern van zijn of haar business te begrijpen en vanuit mijn ervaring inzichten, netwerk en advies toe te voegen. Gaaf! Bijna even leuk is het voor mij om de lessen die ik van en met individuele ondernemers leer, mee te nemen naar overheden, clusterorganisaties en regio's. Om samen met hen te werken aan zinvolle nieuwe instrumenten, om de volgende generatie ondernemingen vrij baan te geven zich te ontwikkelen.


"Mijn schat aan kennis vergaard met innovatieve ondernemers inzetten om het Nederlandse ecosysteem te ontwikkelen."

In de loop van de afgelopen jaren heb ik mogen bijdragen aan honderden businessplannen van innovatieve ondernemingen. Ondernemingen met uiteenlopende verdienmodellen in diverse branches, maar altijd met gemotiveerde directeuren of eigenaren. Als dat je dagelijkse werkomgeving is, en je ziet de impact die deze bedrijven maken in onze economie en maatschappij, dan roept dat vanzelf de vraag op: 'Hoe kunnen we zorgen dat er nog meer ondernemers opstaan?' De inrichting van ons landelijk ecosysteem voor innovatief ondernemerschap, waarin we de elementen uit het Ecosystem Canvas optimaal inrichten en zichtbaar en toegankelijk maken voor ondernemers en ondernemers in de dop, is een essentiële bouwsteen om de ondernemerspotentie van Nederland te ontsluiten. Aan de ontwikkeling van ons ecosysteem draag ik met veel plezier bij, denkend aan een nieuwe generatie van ondernemers die er dankbaar gebruik van zal maken en onze maatschappij en economie zullen voortstuwen.

Raymond 1 Vierkant
Expertise

Samenwerking is voor mij persoonlijk de sleutel om een papieren plan in de praktijk te brengen en tot een doorslaand succes te maken. Het bij elkaar brengen van ondernemers in de rol van potentiële leverancier en klant of potentiële financier en deelneming is iets dat ik graag doe. Zeker ook in een groter verband, zoals een consortium om samen te innoveren of om krachten te bundelen ter versterking van een regionaal ecosysteem voor innovatie. In mijn jaren bij KplusV (ik ben sinds 2007 in dienst) heb ik van dichtbij mogen ervaren hoeveel impact het bij elkaar brengen van de juiste bedrijven kan hebben op het ondernemerssucces. En waar ondernemingen succes hebben profiteren regio’s van groeiende werkgelegenheid en toenemende investeringen. Ik geloof in de kracht van instrumenten zoals incubators, acceleratieprogramma’s en programma’s die gericht de het stapsgewijs verbeteren van readiness levels zoals de TRL en IRL. Wie daarover meer wil weten mag mij altijd even bellen.

Opdrachten:

Deel