Afbeelding MTP Hand

MedtechPartners versnelt MedTech en Digital Health innovaties

Resultaat: Stichting MedtechPartners voert 3 programma's uit met bijbehorende communities: MedtechPartners, DigitalHealthPartners en PontesNL

Opdrachtgever: Stichting MedtechPartners

Rol: verantwoordelijk voor alle activiteiten van het projectbureau: community op- en uitbouw en het volledige programmamanagement van de drie programma's

375 startups geholpen!

We organiseren 8 match-making events per jaar en hebben voor elk programma een levendige on- en offline community ontwikkeld. Samen met meer dan 65 partners hebben we de afgelopen 14 jaar meer dan 300 startups geholpen bij de doorontwikkeling van hun medtech en digital health innovatie. Daarnaast helpen we in het PontesNL programma innovatiemanagers in ziekenhuizen bij innovatie ontwikkeling in het eigen huis en de begeleiding van zorgverleners met een goed innovatief idee.

Valkuilen

Het ontwikkelen van medtech en digital health innovaties is een lang proces met vele valkuilen. Daardoor bereiken er maar heel weinig innovaties uiteindelijk de patiënt en behandelaar.

Stichting MedtechPartners is in 2008 opgericht door KplusV met als doel om Medtech innovaties sneller bij patiënt en behandelaar te krijgen.

In 2020 lanceerden we DigitalHealthPartners, een programma en community gericht op het versnellen van de ontwikkeling van digital health innovaties voor medisch gebruik.

In 2021 lanceerden we PontesNL om de gebundelde kennis en ervaring van Pontes Medical (UMC Utrecht) en MedtechPartners landelijk te delen, door te ontwikkelen en in te zetten voor de ondersteuning van innovatiemanagers in ziekenhuizen en voor innovatieteams die hun innovatie in ziekenhuizen willen valideren, implementeren en opschalen.

Community ontwikkeling en programmamanagement

KplusV was initiatiefnemer van stichting MedtechPartners in 2008 en heeft vervolgens het programmamanagement en de community op- en uitbouw op zich genomen van MedtechPartners, DigitalHealthPartners en PontesNL. Meer weten? Neem dan contact op met Joep Welschen, Boris Polm of Celine Haukes

“Medtech Partners is het Nederlandse platform voor versnelling van medtech en digital health innovatie.”

Joep 1 Vierkant
Joep Welschen

Adviseur

Deel