Poster On Bus Stop Mockup Kopie 1200X800

Provincie Drenthe versterkt mkb in de regio

Provincie Drenthe zet zich volop in voor het versterken van het mkb in onze regio via het programma 'Ik Ben Drents Ondernemer'. Het mkb speelt een cruciale rol in de lokale economie van Drenthe. Daarom biedt de provincie ondersteuning aan ondernemers in de regio, door de inzet van het programma 'Ik Ben Drents Ondernemer'. Ze hebben een consortium van adviesbureaus, waaronder KplusV, ingeschakeld om deze ondersteuning te bieden vanuit het programma.

Inmiddels bieden we al meer dan vijf jaar advies aan de Drentse ondernemers op het gebied van digitalisering, financiering en startersvraagstukken. Ons team, bestaande uit vier collega's, draagt daarnaast ook bij aan de doorontwikkeling van de dienstverlening van 'Ik Ben Drents Ondernemer'.

Maximale ondersteuning voor regionaal mkb

Een concreet voorbeeld van onze inzet in de doorontwikkeling is de door ons ontwikkelde β€˜benchmark Digitalisering’. Deze online tool stelt ondernemers in staat om met een eenvoudige vragenlijst een op maat gemaakt adviesrapport te genereren, inclusief lokale doorverwijzingen, zonder tussenkomst van een adviseur. Tijdens urgente situaties, zoals de Covid-19 pandemie, hebben we extra dienstverlening ingezet om ondernemers in acute nood te ondersteunen.

Indrukwekkende resultaten

Jaarlijks voorzien we minstens 100 ondernemers van een op maat gemaakt adviesrapport over hun digitaliseringsstatus. Daarnaast begeleiden we ieder jaar 50 starters in hun eerste stappen als ondernemer, en helpen we 15 bedrijven bij het opstellen van een solide businessplan en het vinden van passende financiering. Voor de ondernemers is deze dienstverlening kosteloos.

Financiering van bijna 10 miljoen euro

In het afgelopen vijf jaar hebben de ondernemingen die we begeleiden binnen Ik Ben Drents Ondernemer bijna 10 miljoen euro aan financiering opgehaald voor de realisatie van hun groeiplannen. Dit onderstreept het succes van het programma. We zijn er trots op om met onze bijdrage het mkb in de regio Drenthe te versterken.

β€œDe kracht van een netwerk zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat.”

Esther Betjes | De Vrolijke Noot (Drents ondernemer)

Raymond 1 Vierkant
Raymond Bosch

Adviseur

Deel