Istock 1468601980

Fondsmanagement provinciaal investeringsfonds PDENH

Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) is zo'n tien jaar geleden vanuit de provincie Noord-Holland opgericht. Al sinds de start zijn we betrokken bij het fonds. Het heeft inmiddels een grote meerwaarde gerealiseerd, door ruim 70 miljoen euro in innovatieve en duurzame projecten te investeren in de regio. De 29 betrokken bedrijven hebben eind 2021 ruim 886 miljoen kilo aan CO2 gereduceerd en werkgelegenheid gecreëerd voor 566 FTE. KplusV levert de directeur van het fonds en is samen met StartGreen Capital verantwoordelijk voor het dagelijkse fondsmanagement.

Fondsmanagement
Het investeringsfonds van 85 miljoen euro is opgericht om te investeren in duurzame en innovatieve bedrijven en initiatieven in Noord-Holland. Wij leveren samen met Startgreen Capital het dagelijks management van het fonds en begeleiden investeringen in bedrijven en projecten die zich richten op de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit. Daarmee dicht PDENH een gat op de kapitaalmarkt voor dit type bedrijven en projecten.

Investment management
Vanuit KplusV zijn we eindverantwoordelijk voor PDENH en zorgen voor de verantwoording en rapportages en het onderhouden van relaties met de investeringscommissie, directeuren, aandeelhouders en co-investeerders. Ook zijn we verantwoordelijk voor het investment management, waarbij we samenwerken met de 29 venture capital ondernemingen, zoals Fairphone, Cargoroo en Sea Ranger Service. We beoordelen business cases, delen onze kennis van de (financiële) markt en onderhouden dagelijks contact.

We zijn een betrokken aandeelhouder die meestuurt op dagelijkse basis om voor een beter rendement te zorgen. De investeringen van PDENH hebben de afgelopen jaren meer dan € 163,5 miljoen aan co-investeringen aangetrokken.

"We zijn trots om al bijna tien jaar bij te dragen aan het fonds dat ondernemers en projecten in de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit helpt met financiering en groei."

Bart Blokhuis | directeur PDENH vanuit KplusV

Deel