Kplusv 2306 Blog Visual1 DEF (1)

Transitie update #4: Het financieren van transities

Laat je inspireren en krijg nieuwe inzichten in de transities! Maandelijks publiceren we op LinkedIn onze laatste inzichten en conclusies over de transities waar we in Nederland voor staan.

In deze vierde uitgave van de Transitie update lees je over 5 perspectieven om het financieren van transities verbeteren. Laat je inspireren!

Concrete oplossingen voor transitievraagstukken hebben de juiste financiering nodig. Het tempo waarop dit nu gebeurt, ligt niet hoog genoeg om de torenhoge ambities te bereiken. Het geld om vaart te maken is er, maar er worden onvoldoende opties gezien om geld aan uit te geven. Het krijgen van financiering om een bedrijf te starten, een innovatie te realiseren of de bedrijfsvoering te verduurzamen, verloopt moeizaam. Financiering die zowel door overheden, ondernemers als maatschappelijke organisaties benut kan worden. Hoe komt het beschikbare publieke geld op een goede manier terecht bij de partij of eindgebruiker die daadwerkelijk transities in gang gaat zetten?

Lees de vierde editie van de Transitie update hier

Deel