Terug

Move2Social

De innovatiekracht van sociaal ondernemers helpt om maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het programma Move2Social is een coachingstraject dat innovatiekracht vergroot. Zodat sociaal ondernemers efficiënter en op grotere schaal aan de slag kunnen met maatschappelijke uitdagingen.

Samen met regionale partners als de Rabobank en gemeenten starten en begeleiden wij Move2Social. 


Move2Social versterkt sociaal ondernemerschap. Het programma helpt sociaal ondernemers hun bedrijf verder te ontwikkelen of te professionaliseren, financiering te vinden en hun netwerk uit te breiden. Het intensieve trainingstraject biedt workshops en expertsessies, hulp bij financiering, businesscoaching en netwerk. 

Welke hulp hebben sociaal ondernemers nodig?

Dat verschilt. Sommigen zoeken financiering, anderen vooral kennis en weer anderen zijn op zoek naar een geschikt bedrijfspand. Allemaal hebben behoefte aan een relevant netwerk dat met hen meedenkt.

Vertegenwoordig je een gemeente, onderwijsinstelling, bank of andere private partij? Dan kun je iets betekenen voor een social enterprise. Bijvoorbeeld door het starten van Move2Social in jouw regio.

Wat kun je als overheid betekenen voor sociaal ondernemers?

Jij kunt als overheid bijdragen aan sociaal ondernemerschap bij jou in de regio. Hoe? Door samen met ons het programma Move2Social in jouw regio in te zetten. Dit betekent op dit moment al veel voor social enterprises in onder andere TwenteGroningen en Achterhoek. Wij starten Move2Social op en begeleiden, samen met regionale partners als de Rabobank en gemeenten.

Move2Social in jouw regio: zo doen we dat!

Stap 1: we gaan in gesprek over de wensen en uitdagingen voor sociaal ondernemen in jouw regio. 

Stap 2: we stellen een aanbod op maat samen hoe we dit kunnen aanpakken

Stap 3: na akkoord starten we de werving van sociaal ondernemers 

Stap 4: het programma gaat van start 

 

Bekijk Impact Monitor Move2Social 2020

Move2Social Twente

Meer weten? 

Move2Social Groene Hart

Meer weten?

Move2Social Achterhoek

Meer weten?

De innovatiekracht van Happy Bear

Happy Bear maakt wasbare luiers en draagt bij aan afvalreductie.

Move2Social ondersteunde Jeffrey bij het professionaliseren van zijn onderneming, waardoor hij klaar was voor de volgende fase. Hij heeft onder andere gewerkt aan zijn businessplan waarmee hij na Move2Social groeifinanciering heeft opgehaald.

De innovatiekracht van Denim Tex

Denim Tex maakt van textielafval circulaire wandbekleding.

Kathrin van Denim Tex heeft tijdens het programma een solide marketingstrategie uitwerkt en een businessplanning opgesteld. Met deze strategie en planning richt Denim Tex zich nu op het vergroten van impact door het verkopen van meer circulaire producten.

De innovatiekracht van Sheltersuit

Sheltersuit geeft statushouders een werkplek en daklozen een circulaire tent.

Move2Social hielp Sheltersuit onder andere met het vergroten van hun netwerk. In Move2Social kom je niet alleen verschillende partnerorganisaties tegen, ook volg je het programma samen met andere ondernemers waardoor je je netwerk vergroot.

De innovatiekracht van Square11

Square 11 ontwikkelt samen met jongeren een mobiele applicatie waarin jongeren onderling hun uitdagingen, vragen en interesses met elkaar delen. 

Move2Social hielp Square 11 bij het bepalen van hun verdienmodel. Ook leverde het een groot netwerk en ingangen bij diverse gemeenten op waar Square 11 het platform en diensten heeft verkocht.

Hoe versterk je sociaal ondernemerschap in jouw regio?
Deel