Kplusv Transitie 219 3000Px Canvas

Gemeentebrede aanpak warmtetransitie

De ambities van je gemeente voor het duurzaam verwarmen van woningen en andere gebouwen zijn helder. Er is budget beschikbaar en veel inwoners zijn gemotiveerd of al bezig om hun woning te verduurzamen. Ze kloppen bij je aan voor onafhankelijke informatie en hulp: waar moeten ze beginnen? Welke specialisten kunnen ze inschakelen? En hoe kunnen ze de verduurzaming van hun woning financieren?

Een programma dat voor je werkt

Ontdek een aanpak die werkt voor jouw gemeente. Wij begeleiden je met een effectieve strategie om inwoners te ontzorgen en op het juiste moment te bereiken. We vertalen de meest recente landelijke kennis naar jouw lokale situatie en putten uit onze uitgebreide ervaring met verduurzaming in andere gemeenten.

Ben je al bezig met de uitvoering, bijvoorbeeld met behulp van de SPUK-gelden van het Rijk voor projecten zoals natuurinclusief isoleren, energiearmoede bestrijden en het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Wij helpen je graag met een samenhangende aanpak die jouw gemeente klaarstoomt voor de toekomst.

Onze gemeentebrede aanpak heeft vier stappen:
1. Warmtetransitie Scan

We kijken naar fysieke aspecten van gebouwen, bestaande initiatieven en vooral ook naar de sociale kenmerken van de bewoners. Zo bepalen we samen de opgave in jouw gemeente én de kansen. Zodat iedereen op een passend moment in beweging komt om de eigen woning te verwarmen zonder aardgas.

2. Strategie en doelgroepen bepalen

We maken samen een onderbouwde strategie en bepalen de doelgroepen waarop we ons programma gaan richten. We maken duidelijk welke rol je als gemeente inneemt. En hoe je samenwerkt met andere betrokken organisaties, ondernemers en bewonersinitiatieven.

3. Concreet en gedragen programma

Op basis van de strategie en doelgroepen maken we een concreet en samenhangend programma. We zorgen voor synergie met bestaande initiatieven vanuit gemeente en bewonersinitiatieven. Het programma omvat maatregelen en interventies met bijbehorend budget en planning.

4. Inzicht in de voortgang

Wie beleid maakt, wil uiteindelijk weten wat de impact daarvan is. Welk maatschappelijk effect heb je bereikt? Waar moet je de koers eventueel bijstellen? We ontwikkelen een monitoringsinstrument waarmee je duidelijk inzicht hebt in de voortgang. 

Monitoring
Van ambitie naar actie

Het resultaat is een helder programma waarin je ambities zijn gekoppeld aan concrete acties. Je hebt duidelijk de valkuilen en succesfactoren in beeld, afgestemd op de lokale situatie in jouw gemeente.

Meer weten?

Zin om samen de volgende stap in de warmtetransitie te zetten? Plan een afspraak met ons en ontdek hoe we samen het verschil kunnen maken.

Velden met een * zijn verplicht.
Deel