Terug
Adviseur

Complexe vraagstukken ontrafelen. Daar houd ik van! Op zoek naar oplossingen en interventies die duurzame vooruitgang en vernieuwing boeken. Wie zijn de spelers in een systeem? Welke belangen zijn er? Hoe grijpen krachten op elkaar in? Dat doorgronden en van daaruit beweging creëren. Een beweging die je samen opzet, met partners in het veld. Daarmee pak ik de duurzame transitievraagstukken van vandaag en morgen op.


"Niemand is perfect, maar we kunnen wel duurzamere keuzes maken en accepteren dat we niet alles perfect kunnen doen!"

Het is onmogelijk om perfect te zijn als het om een duurzame toekomst gaat. Je kan het nooit helemaal goed doen. Maar we kunnen wel ons best doen zonder perfectie te willen nastreven. En als we allemaal ons eigen steentje bijdragen komen we gezamenlijk toch een behoorlijk eind vooruit! En dat is waar duurzaamheid wat mij betreft om gaat. Niet continue wijzen op wat er niet goed is, maar vanuit kansen en mogelijkheden op zoek gaan naar wat er wel mogelijk is! Oplossingsgericht met de blik vooruit.

Niels 1 Vierkant
Expertise

Als transitiemaker in de circulaire economie en de duurzame economie begeleid ik veel (semi-) overheden. Onder andere bij hun opgave om werk te maken van de circulaire economie. Dat doe ik door ambities naar uitvoeringsprogramma's te vertalen. Daarnaast heb ik veel ervaring op het gebied van programmamanagement, en projectmanagement om de circulaire economie en circulair bouwen te concretiseren en aan te jagen. Ik ben een echte verbinder en een doener.

Zo ben ik actief als programmamanager CE in de Regio Zwolle waar ik een living lab heb opgezet en uitgerold. Daarnaast ben ik betrokken bij een nascheidingsinitiatief met diverse gemeenten bij een haalbaarheidsstudie en het creëren van een vitale coalitie om dit initiatief van de grond te krijgen.

Deel