Istock 1318360204

Welke digitale producten zijn nuttig voor de mkb’er?

17 januari 2023

Dwayne van der Klugt, projectmanager bij Ready to Scale en partner bij KplusV, had onlangs een bijzondere taak te vervullen. Samen met collega Liselot Bosman mocht hij namelijk de kanshebbers nomineren voor het allereerste Digitale Product van de Maand! Dit is een initiatief van MKB Amsterdam, Ready to Scale, de Hogeschool van Amsterdam en de gemeente Amsterdam om ondernemers te inspireren en stimuleren in de digitalisering. Een mooie gelegenheid om samen met Dwayne stil te staan bij deze primeur. 

Ready to Scale zet zich al sinds 2013 in om start-ups en scale-ups die digitale producten of diensten aanbieden, te helpen groeien. Dwayne: “Heel veel van die start-ups en scale-ups zijn altijd actief op zoek naar nieuwe klanten en digitale producten om hun bedrijf te helpen groeien. Vaak zie je dat ze dan kiezen voor digitale producten uit bijvoorbeeld Amerika, maar dat is helemaal niet nodig! Lokaal zijn er namelijk genoeg digitale bedrijven te vinden om ze daarmee te helpen. Het devies is dus eigenlijk: koop lokaal. Door een digitaal  product van de maand te benoemen, hopen we meer bekendheid te geven aan alle mooie, lokale digitale producten." 

Pragmatische oplossingen voor kleinere ondernemers
Bij het nomineren van de kanshebbers hebben Dwayne en Liselot vooral goed gelet op het nut van de digitale producten voor de mkb’er. “Veel digitale tools of oplossingen zijn vooral op de corporate wereld gericht. Wij hebben gekeken naar wat goed werkt voor de kleinere ondernemer, de mkb’er. Zij zijn vaak gebaat bij pragmatische, doelmatige oplossingen die snel en makkelijk toe te passen zijn. Dat zul je dus ook terugzien in de nominaties van deze maand.”

"Ondernemers kiezen vaak voor digitale producten uit bijvoorbeeld Amerika, maar dat is helemaal niet nodig. Lokaal zijn er genoeg digitale bedrijven te vinden om je daarmee te helpen, dus koop lokaal!”

Dwayne van der Klugt | projectmanager Ready to Scale vanuit KplusV 

Dwayne is blij om de nominaties voor het Digitale Product van de Maand te mogen selecteren. “Ik merk dat het nu al veel positieve energie brengt. We kijken uit naar dit jaar met nog veel meer mooie nominaties!”

Dwayne en Liselot stelden een mooi lijstje genomineerden samen. Wij stellen ze graag aan je voor:

  • Cybersecurity Simplified van Naq Cyber: Met de cybersecurity tool van Naq wordt precies en voortdurend in kaart gebracht waar de kwetsbaarheden in jouw bedrijf liggen en hoe je die het beste kunt oplossen. 
  • Samenwerkingstool MyPLTFRM: Met PLTFRM kun je IT inzetten voor je bedrijf, ongeacht of je beschikbare kennis en personeel in huis hebt of niet. 
  • iKCHECK van Upfront Security: De iKCHECK app biedt jou de mogelijkheid om op een veilige manier online je identiteit te beheren. 
  • Loonadministratietool van Employes: De loonadministratietool heeft geen poespas, gewoon een handig systeem voor ondernemers waarmee je op een makkelijke en snelle manier de verloning kunt regelen. 

Wil je meer weten over het Digitaal Product van de Maand?

Lees dan dit artikel

 

Over het Digitaliseringsoffensief
Het Digitale Product van de Maand is geïnitieerd door het Digitaliseringsoffensief; een samenwerking van MKB Amsterdam, Ready to Scale, de Hogeschool van Amsterdam en de gemeente Amsterdam. Het Digitaliseringsoffensief heeft tot doel de mkb-banenmotor in de regio Amsterdam te versnellen via digitalisering. Dat gebeurt via webinars, trainingen, groepsprogramma’s, matching en maatwerkondersteuning voor ondernemers met een groeiambitie.

Onderneem je in de regio Amsterdam en wil je een in house workshop, neem dan contact op via info@mkb-amsterdam.nl.

Dwayne 1 Vierkant
Dwayne van der Klugt

Adviseur en partner

Deel