Terug
Adviseur

Daar waar beweging is, waar een transitie vorm krijgt, ben ik te vinden. Een 'expeditie' als metafoor voor een transitie, met een goede voorbereiding, samenwerken in een team en een succesvolle afronding. Dat typeert het beste wat mij drijft.

Mijn bijdrage is het verduidelijken, door o.a. vragen te stellen, te inspireren en uit te dagen. Ik ben op zoek naar de krachten die bijdragen aan het succes. Door samen te zoeken naar de mogelijkheden en deze uit te voeren. Te evalueren en te leren en het succes te vieren.


"Op naar een toekomst die werkt!"

In de wereld van werk zijn er vele uitdagingen. Ik wil zichtbare verbeteringen zien! Door samen te zoeken naar échte werkende oplossingen voor complexe vraagstukken die er maatschappelijk en economische toe doen. Op naar een toekomst die werkt! Wendbaar en weerbaar zijn sleutelwoorden voor een individu, een organisatie en een regio. Ik begeleid mkb'ers, bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen om succesvol te zijn.

Martijn Sickenga Vierkant 1
Expertise

In de oude wijken van Rotterdam, Gouda en later Delft bracht ik de lokale overheid, relevante instellingen en organisaties samen om de regie op samenlevingsvraagstukken te organiseren.

Deze ervaring heb ik verder toegespitst in de wereld van werk. Wat is er nodig om als regio, organisatie of individu, arbeidsmarkt fit te blijven? Wat zijn de skills van nu en welke zijn nodig om relevant te blijven?

Ik heb ruime ervaring als projectleider, het begeleiden van transities, in het vormgeven en implementeren van uiteenlopende samenwerkingsverbanden. Denk hierbij aan Publiek- Private Samenwerkingen en ecosystemen. 

Een greep uit mijn opdrachten: 

  • Projectleider implementatie regionaal talentfonds Utrecht Talent Alliantie.
  • Projectleider verkenning regionaal talentfonds Noord-Holland en Flevoland.
  • Lid van Kernteam nationaal Human Capital fonds Nederland.
  • Kwartiermaker Just Transition Fund (Arbeidsmarkt vraagstukken in relatie tot de energietransitie) in West-Brabant.
  • Projectleider propositie Leven Lang Ontwikkelen voor mkb’ers.
Deel