Terug
Adviseur

Vanuit ondernemerschap, als entrepreneur of intrapreneur , de wereld een stukje mooier maken, daar geloof ik in! Het leukste aan mijn rol? Ik help verschillende organisaties, van corporate en MKB tot aan gemeenten en nationale overheid, om met elkaar de maatschappelijke transities te realiseren. Het gaat er altijd om dat we partijen samenbrengen om nu concrete stappen zetten in de transitie naar de duurzame en inclusieve economie van de toekomst.


"In de transitie naar een duurzame en inclusieve economie hebben we iedereen nodig."

Het is een enorme opgave om de transitie naar een duurzame en inclusieve economie te maken, en met enkel praten over hoe ingewikkeld het is schieten we niets op. Innovatieve, duurzame startups hebben de afgelopen jaren een voorbeeldfunctie gehad door te laten zien dat het anders kan. Nu moet de grote massa van bedrijven nog mee. Niemand kan er nog om heen. En er zit beweging in.

Wieke 1 Transparant
Expertise

Als adviseur binnen het domein Ecosystemen versterk ik samenwerkingen tussen publieke en private partijen om de transities te versnellen. Als ervaren kwartiermaker, programmamanager en strategisch adviseur breng ik behoeften, belangen en gemeenschappelijke doelen in kaart. Vanuit co-creatie faciliteer ik participatieve processen waarbij eigenaarschap en actie centraal staan. Mijn achtergrond als operations manager in een duurzame scale up, als ook ontwerper en coach van internationale acceleratieprogramma’s, helpt mij om een belangrijke doelgroep van overheden, namelijk het mkb, goed te begrijpen en te bewegen.

Enkele van mijn opdrachten:

  • Gemeente Amsterdam - Oprichten en begeleiden van het internationale Impact Ecosystems Network  
  • Gemeente Den Haag - Programmering ImpactFest 2021 en 2022  
  • Provincie Zuid-Holland - Kwartiermaker circulaire maakindustrie
  • VNG - Aanjager circulaire economie 
Deel