Istock 599100186

RAXTAR kijkt omhoog

Resultaat: fundament gelegd voor groei

Opdrachtgever: RAXTAR

Onze rol: route uitgewerkt om groei te realiseren en dit verankerd in de organisatie

In Veldhoven startte in 1993 het bedrijf RAXTAR. Sindsdien een succesvolle specialist in bouwliften voor wolkenkrabbers. RAXTAR wil graag groeien, maar daar was de laatste jaren helaas geen sprake meer van. Wij zijn gevraagd om hier verandering in te brengen. Samen met de ondernemer hebben we een stip op de horizon geplaatst en het fundament gelegd voor groei.

RAXTAR groeit

RAXTAR weet als geen ander dat een blauwdruk noodzakelijk is voor je gaat bouwen. Samen hebben we een ambitie geformuleerd en daar een blauwdruk voor uitgewerkt. De ambitie van RAXTAR voor over 10 jaar is nu “No high-rise without RAXTAR”. Vervolgens is de route om daar te komen uitgewerkt en verankerd in de organisatie. Dit biedt RAXTAR rust en vertrouwen, omdat ze weten wat ze moeten doen om groei te realiseren.

Uitdaging

RAXTAR zit de laatste jaren onvoldoende in de lift, dus stapte Pieter Verstijnen op de fiets om met ze te werken aan hun groeistrategie. Dat wil zeggen: een plan maken voor groei. Toen wij bij RAXTAR startten was het een gezond bedrijf met zo’n 100 medewerkers, maar met een wens haar klantbase uit te breiden om verder te groeien. Daarbij had het een tijdje niet lekker gelopen in de top van het bedrijf. Dat had RAXTAR inmiddels achter zich gelaten en zodoende was er behoefte om vooruit te kijken en een weer bedrijfsgroei te realiseren. Het komen tot een concreet en een door de organisatie gedragen groeiplan was de uitdaging waar RAXTAR onze hulp bij nodig had.

Onze aanpak

We hebben RAXTAR begeleid aan de hand van een vast stappenplan. Na het scherpstellen van de kaders, doorliepen we de bovenstaande stappen met ze:

Dwayne 1 Vierkant
Dwayne van der Klugt

Adviseur en partner

Deel