Terug

Financieringsnetwerken

De kans op succesvolle financiering is groter als financiers weten wie er nog meer actief zijn in de keten en met wie ze kunnen optrekken in het co-financieren van ondernemers. Daarom initiëren, organiseren en faciliteren we financieringsnetwerken. Naast het verstevigen van het netwerk, mobiliseren we hiermee nieuwe financiers om meer kapitaal richting ondernemers te bewegen. 

Wat wij bijvoorbeeld voor je kunnen betekenen:


Analyse ecoysteem en netwerk

Per regio of sector analyseren we welke financiers er actief zijn, welke type financiering zij aanbieden en hoe zij zich tegenover elkaar verhouden in het ecosysteem. Dit kan per sector zoals sociaal ondernemerschap, of per type financiering zoals informal investors.

Opzetten financierings-netwerken

Wij helpen regio's en sectoren met het bij elkaar brengen van het financieringsnetwerk en het ontwikkelen van programmering en tools die hierbij ondersteunen. Dit kan een online tool of een activiteitenplanning zijn voor het bij elkaar brengen van het netwerk.

Managen financieringsnetwerk

Wij voeren activiteiten voor je uit die zijn gericht op het bij elkaar brengen van het financierings- of investeerdersnetwerk. Dit doen we zowel online als offline. Deze activiteiten hebben tot doel om zoveel mogelijk kennis te delen, matchmaking te realiseren en netwerken te bouwen en verstevigen.

Financieringstafels

Financieringstafels zijn een krachtig en effectief instrument om het mkb regionaal te ondersteunen. Wij organiseren financieringstafels die tot concrete resultaten leiden. Benieuwd hoe we dat doen? We vertellen je graag meer. Lees ook: Financieringstafels voor een krachtig MKB en KplusV organiseert financieringstafel Overijssel.

Co-Financing Our Future

Co-Financing our future (CoFoF) is een initiatief van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland, enkele toonaangevende impact investeerders, ABN AMRO en Circle Economy. We brengen Nederlandse impact investeerders bij elkaar om gezamenlijke mogelijkheden en investeringskansen te bespreken. Impact betekent voor ons een verandering met een positieve uitkomst voor mens en planeet. Met dit initiatief bouwen we verder aan een nieuw ecosysteem voor impact investeren, met aandacht voor obstakels en systeemveranderingen om deze ontwikkeling te versnellen. Samen met onze partners organiseren we drie keer per jaar een evenement, waarmee we de impact community verbinden en co-financiering stimuleren. 

Money Meets Ideas

Money Meets Ideas is een platform dat innovatieve bedrijven introduceert bij informal investors. Het verbindt ondernemers die een kapitaalbehoefte tot 1,5 miljoen euro hebben met particuliere investeerders. Samen met de Rabobank vormen we al jaren een succesvolle combinatie met zo’n 1000 actieve informal investors. Zij investeren vaak in gelegenheidcoalities. Doordat we regelmatig bijeenkomsten organiseren, kunnen informal investor kennis, kunde en investeringskansen uitwisselen en samen optrekken tijdens een deal. Naast bijeenkomsten organiseren we ook informatieve en inspiratiesessies die de community met elkaar verbindt. Informal investors kunnen ook online terecht op de exclusief toegankelijke MMI Portal.

Energy Investor Community

De Energy Investor Community is een netwerk voor investeerders die geïnteresseerd zijn om te investeren in energie innovaties. Met als uiteindelijke doel om de investeerders-community in de energiesector te verstevigen en zo toegang tot kapitaal voor ondernemers in de energietransitie te versnellen. In bijeenkomsten en inspiratiesessies ontmoeten investeerders andere investeerders met een energiefocus, kunnen zij eventueel samen innovatie financieren, delen ze kennis en ervaring en krijgen ze toegang tot gekwalificeerde dealflow, matchmakingevents en kennissessies. We hebben de Energy Investor Community samen opgezet met het financieringsloket van Topsector Energie. 

Deel