Kplusv Transitie 11

Integrale procesbegeleiding warmtenet

De aanleg van een warmtenet is een duurzame oplossing om wijken aardgasvrij te maken. Warmtenetten bieden een betrouwbare en stabiele warmtevoorziening op basis van restwarmte, geothermische energie, biomassa of andere duurzame bronnen. Dit vermindert de CO2-uitstoot en draagt bij aan de klimaatdoelstellingen. Is een warmtenet een geschikte en haalbare optie in jouw gemeente? Wij bieden inzicht en helpen je met de financiering, het organisatiemodel en het verkrijgen van draagvlak. Van idee naar uitvoering.

Haalbaarheid warmtenet in beeld

We gidsen je door een zorgvuldig proces om inzichtelijk te maken of een warmtenet een haalbare en betaalbare oplossing is in jouw gemeente. Daarbij werken we in verschillende stappen, van grove lijnen naar een detailuitwerking. In elke stap kijken we naar de techniek, financiering, stakeholders en organisatie, juridische aspecten en de impact op de omgeving.

Samen werken we aan:
  • de financiering van het warmtenet. We stellen een business case op en brengen potentiĆ«le financiers voor de aanleg van het warmtenet in beeld.
  • het besluitvormingsproces met de organisatie en de stakeholders. We zorgen voor procesbegeleiding en vormen een coalitie van partijen die betrokken zijn bij de aanleg van het warmtenet. Wie moet worden betrokken en wie heeft welke rol? We begeleiden het besluitvormingsproces.
  • Een integrale aanpak. We zorgen voor een integrale aanpak en integratie van ruimtelijke vraagstukken.

Voor de technische en juridische sporen werken we samen met onze partners.

Meer weten?

Zin om samen de volgende stap in de warmtetransitie te zetten? Plan een afspraak met ons en ontdek hoe we samen het verschil kunnen maken.

Velden met een * zijn verplicht.
Deel